balans

BALANS KWIJT? ZO KRIJG JE HET WEER TERUG.

Onlangs verscheen een artikel op RTL Z met de uitkomst van een peiling omtrent de balans tussen werk en privé bij bijna duizend ondernemers. Hierbij gaf 33% van de ondernemers aan dat hun bedrijf een negatieve invloed heeft op het privéleven. Hoe kan het toch dat 1/3 van de moderne ondernemers problemen heeft om balans te houden in het leven?

In onze programma’s werken wij veel met ondernemers. Dit zijn stuk voor stuk ondernemers met een volle agenda en een commitment op hun bedrijf. De reden dat ze starten, is omdat ze hun kwaliteit van leven naar het volgende level willen tillen. Het bedrijf gaat goed, er worden mooie resultaten behaald, maar op fysiek en persoonlijk vlak laten ze het vervolgens liggen.

OMDRAAIEN

Zien dat je niet tevreden bent met je lichaam, je leefstijl en je privé leven is één ding. In actie komen om dit om te draaien is een tweede. Vaak denken ondernemers dat ze geen keus hebben, omdat ze niet  zien hoe het anders zou kunnen. Dus leggen ze zich neer bij de situatie, maar blijven ze weerstand houden, omdat ze het liever anders zien. Uiteindelijk leidt dit tot afname van werklust, minder plezier en stress.

Kiezen om geen genoegen te nemen met deze onwerkbare situatie is de eerste stap. Jij hebt deze situatie zo gecreëerd, dus het is aan jou om dit op te lossen. Alleen, met wie je nu bent zal dit vrijwel onmogelijk zijn. Vanuit hetzelfde perspectief als waarin je het hebt veroorzaakt, is het vinden van een oplossing een aardige uitdaging. 

HET START HIER

Verantwoordelijkheid nemen voor je leven start bij jezelf, jouw lichaam. Hoe krachtiger jij in het leven staat, fysiek en mentaal, hoe krachtiger je keuzes zijn. Op de trainingsvloer leer je jezelf goed kennen, je zwakheden worden blootgelegd en je krijgt letterlijk een spiegel voorgehouden. Wie jij bent in je training, ben je vaak ook op andere pijlers in je leven. 

Als je je hier bewust van bent, kan je vervolgens de mogelijkheid creëren om dit om te draaien. Zoals een trainer jouw fysieke houding corrigeert om effectiever te bewegen en sneller resultaat te behalen, kan je ook jouw innerlijke houding corrigeren. Het gevolg hiervan is, dat je de mogelijkheid krijgt om te transformeren en vanuit een ander perspectief naar je zelf veroorzaakte probleem te kijken. 

DE OPLOSSING

Van bourgondiër naar sporter en van afhaker naar afmaker. Een fit, vitaal en sterk lichaam is effectiever, maar kan alleen gecreëerd worden door middel van discipline en integriteit. Het mooie is, wanneer je in staat bent dit te doen op fysiek vlak, je deze houding kunt aannemen op elk ander speelveld in je leven. Met alle positieve gevolgen van dien.

Start vandaag met het implementeren van wat je weet wat je zou moeten doen. Want, iets weten doet niets, je moet het gaan doen. Creëer jezelf als integer en gedisciplineerd, ga trainen en zorg goed voor jezelf. Dan zal je zien dat die balans zo weer terug is in je leven.

Terug naar overzicht
FAQ | Dit wil jij weten over het I AM programma!

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te geven. Klik op accepteren voor de beste gebruikservaring.