Deze belangrijke vraag levert jou een fit lichaam en krachtig leven op.

De snelste manier om jouw gewenste resultaten te behalen, is duidelijk voor ogen te hebben hoe je, in een rechte lijn, gaat van waar je nu staat naar waar je naartoe wilt. Anders gezegd: “ Welke acties zijn er nodig?” Er is echter een vraag die, zodra je deze hebt beantwoord, het échte verschil kan gaan maken in jouw leven.

 

In Straight-Line Coaching worden mensen die kennis omzetten in actie, gezien als intelligente mensen. Zelfs als ze niet veel informatie hebben verzameld, zijn ze waardevoller voor zichzelf en hun omgeving dan iemand die ongelooflijk veel weet en daar maar zelden iets mee doet. Tenzij je als doel hebt een wandelende encyclopedie te worden en jezelf en anderen te gaan vermaken met al je kennis, kan je maar beter gaan toepassen wat je weet.

 

Ik weet…

In de coach gesprekken met klanten horen wij vaak wat ze allemaal weten. “Ik weet dat ik vaker nee moet zeggen”, “Ik weet dat ik geen snacks moet eten” en “Ik weet precies waar het aan ligt”. Onze klanten weten, net als jij, vaak precies wat ze zouden moeten doen. Ze kennen zichzelf. Ze weten wat ze vooral niet moeten doen. Ze weten veel.

 

Het gaat niet om meer informatie.

Het laatste wat wij doen als we met onze klanten aan de slag gaan, is hen nóg meer informatie geven. Meer informatie leidt in veel gevallen tot meer verwarring. En op het moment dat je verward bent, stop je. In de eerste instantie filteren we de informatie die ze hebben en bekijken we wat werkbaar is. Dus met andere woorden; we schonen de boel op. Ook jij kan dit doen voor jezelf. Maak hierbij een keuze in welke kennis bijdraagt aan het resultaat dat jij voor ogen hebt.

 

Dit is de ‘hamvraag’.

En zodra je jouw kennisbank gefilterd hebt, weet je precies wat je te doen staat. Nu rest er nog één belangrijke vraag: wat leef je hiervan? Kennis moet worden omgezet in actie om van waarde te zijn. Als jij de keuze maakt, om dat wat je weet consequent te gaan leven, dan zal er resultaat zijn. En stel jezelf steeds weer opnieuw dezelfde vraag; leef ik wat ik weet dat ik moet doen?

Voor persoonlijke transformatie is geen nieuwe kennis nodig, maar zijn nieuwe acties nodig. En nieuwe acties komen vanuit een nieuw gekozen en gecreëerde Inner Stance.


Bron: Boek “Straight-Line Leadership” van Dusan Djukich

Goed om te weten: In onze programma’s werken wij met de coachingsmethode van Straight-Line Leadership, een van de meest effectieve methodes voor het bereiken van resultaat. 

 

Terug naar overzicht
Wij zetten ons in voor de Mentelity Foundation. Jij ook?

Shopping cart

Subtotal
Shipping and discount codes are added at checkout.
Checkout

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te geven. Klik op accepteren voor de beste gebruikservaring.