Fit en slank in 6 stappen.

We laten de winter achter ons en hebben al even mogen proeven van het mooie lenteweer. Lente betekent meer zon uren, hogere temperaturen en weer naar buiten! We willen weer in actie komen, om ons alvast klaar te maken voor de zomer én om die verdwenen goede voornemens misschien nog maar eens op te rakelen.

Zou het je nu dan wél lukken? Met deze 6 stappen helpen wij je in ieder geval alvast op weg.

1. Begin bij het begin.

Ok, dit klinkt misschien als een open deur, maar wat veel mensen doen als ze weer willen gaan trainen, is proberen door te gaan waar ze ooit gestopt zijn. Ooit waren ze fit en atletisch, konden ze 5km aan een stuk rennen en 150kg deadliften. Maar als jij 3 maanden vrijwel niks hebt gedaan, is het grootste deel van deze conditie en kracht verdwenen. Dus zet je trots aan de kant en begin op je huidige niveau met trainen. Dit voorkomt blessures, frustratie en een deuk in je ego.

2. Heb een duidelijk doel voor ogen.

Of dit nu 10kg afvallen is in 3 maanden of deelnemen aan de 6km Strong Viking run in juni, zorg er in ieder geval voor dat je het ergens voor doet. Als je doel helder en concreet is (dus niet ‘een paar kilo’), kan je vervolgens bepalen wat ervoor nodig is om er te komen. Doelloos gaan trainen of gewicht verliezen leidt tot stoppen, meestal na een week of drie.

3. Vraag jezelf af of je bereid bent ervoor te gaan.

Ook dit lijkt een open deur vraag, want hey, je wilt dit toch? Anders zou je het doel niet stellen. Maar weet dat iets WILLEN iets heel anders dan iets DOEN. Hoe belangrijk is het doel voor je? En ben je bereid om de dingen ervoor te doen én te laten die jou naar je doel leiden? Ben jij bereid om 100% commitment te geven? Als jij 10kg wilt afvallen in 3 maanden, maar je bent niet bereid om alcohol en fastfood op te geven, dan wordt het een onmogelijke taak. Dus ‘bezint eer gij begint’.

4. Ga stap voor stap op je doel af.

Wat wij vaak zien, is dat mensen hun complete leven ineens omgooien om gezonder te gaan leven. Maar dit houdt niemand vol. We zijn zo geprogrammeerd dat wij alles het liefst hetzelfde houden, zo gemakkelijk mogelijk. Gooi jij je leven ineens 180 graden om, dan zal jouw brein in opstand komen. In no-time ben je terug bij af, gefrustreerd en wel, ervan overtuigd dat het jou toch niet gaat lukken, of dat jij er gewoon niet voor gemaakt bent. Dus ons advies: kies max. 3 dingen uit die je aanpast in je leven en blijf dit doen totdat het in je systeem zit. Vervolgens pak je weer max. 3 dingen die je aanpast, enz. Succes gegarandeerd!

5. Stop niet.

Heel simpel, als jij blijft doen wat je moet doen, dan krijg je resultaat. That’s it. Maar wat wij in praktijk zien, is dat mensen stoppen de dingen te doen die ze moeten doen. Vaak wanneer het even tegenzit, we in de fout zijn gegaan, of niet meer helder hebben waarvoor we het ook alweer deden. Als wij mensen bij elke tegenslag zouden stoppen, zouden we vandaag de dag nog steeds kruipen i.p.v. lopen…

6. Vier je successen.

Motivatie is niet nodig als je iets wilt bereiken, wat er nodig is, is 100% commitment (zie punt 3). Motivatie komt en gaat, dus daar wil je nooit op vertrouwen. Maar, heel eerlijk, ook wij geven er de voorkeur aan als er motivatie is. Zoek dat alleen niet extern, maar intern. Die intrinsieke motivatie wordt gecreëerd door 2 zaken. 1: het doel achter jouw doel (jouw waarom) en 2: resultaat. En is er resultaat gecreëerd, dan mag je daar best even bij stil staan om het te vieren. Laat het echter geen reden zijn om af te zwakken, tevreden te zijn en niet door te pakken.

 

PS. Deze 6 stappen zijn onderdeel van ons I AM programma, waarin we in 3 maanden toewerken naar het lichaam en de leefstijl die jij voor ogen hebt. Essentieel voor het slagen én behouden van jouw doel, is om een nieuwe “I AM” te creëren, oftewel ‘wie moet jij zijn?’.

Wil je hier meer over weten? Kom dan naar een van onze TRY OUTS, of plan een persoonlijke intake in.

Terug naar overzicht
Wij zetten ons in voor de Mentelity Foundation. Jij ook?

Shopping cart

Subtotal
Shipping and discount codes are added at checkout.
Checkout

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te geven. Klik op accepteren voor de beste gebruikservaring.