vermoeidheid

Last van vermoeidheid? Dan wil je dit weten!

Veel van onze klanten komen bij ons, omdat ze merken dat ze weinig energie hebben en niet lekker in hun vel zitten. Je herkent dit wellicht wel; je bent ondernemer met een goed gevulde agenda, of je hebt een drukbezette baan vol verantwoordelijkheden. Na een lange werkdag is de batterij leeg en wordt de bank en Netflix een aantrekkelijkere optie dan nog een uurtje zweten. Maar als je hier goed over nadenkt, is dit dan echt hoe jij je dagen wilt besteden? 

INGESLETEN PATRONEN

Langzaam verzand je in een cirkelpatroon van opstaan, werken, boodschappen doen, koken, bankhangen en slapen. Steeds weer neem je je voor om óf eerder op te staan, óf na je werk nog te gaan trainen. Maar zodra de wekker gaat, of je de bank voelt, is de drang om te blijven liggen groter dan de drang om te gaan sporten. En onder het mom van ‘ik ben al zo moe…’ kies je voor de meest comfortabele optie. Het is dus tijd om dit ingesleten en totaal niet werkbare patroon te doorbreken.

Voordat we je verder meenemen, is het allereerst belangrijk om erachter te komen hoe de vermoeidheid bij jou is ontstaan. Vraagt je werk veel tijd en energie? Heb je een jong gezin, waarbij de nachten een paar uur korter zijn dan je zou willen? Eet je ongezond (veel suikers/ koolhydraten)? Of is er een andere reden?

“HET IS BELANGRIJK OM ERACHTER TE KOMEN HOE DE VERMOEIHEID IS ONTSTAAN.”

Als er geen medische oorzaak is, dan wil je beseffen dat het vaak te maken heeft met twee factoren: 

  1. Verkeerde (of te weinig) voeding
  2. Te weinig beweging

En, zoals je zelf misschien al opmerkt, kom je vanuit hier in een vicieuze cirkel terecht. Want als je moe bent, heb je écht geen zin om te koken en is het verlangen naar comfortfood het grootst. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de beweging.

HET START HIER

Om die vicieuze cirkel te doorbreken is het belangrijk om te starten met het nemen van een krachtige beslissing. Dit klinkt misschien overbodig, maar de meeste mensen beslissen niet. Ze blijven hangen in ‘willen’ of ‘zou moeten’, waarbij er geen keuze wordt gemaakt om in actie te komen. 

Beslis wat het is wat je wilt en maak dit concreet. Vraag jezelf vervolgens eens af wat het voor je zou doen, als je meer energie hebt en niet meer vermoeid op de bank ploft na het eten. Heb je meer energie om te spelen met je kinderen? Of zie je dat je zo een leukere partner zal zijn? 

Neem vervolgens jouw voedingspatroon eens onder de loep en bekijk welke voedingsmiddelen je maar beter links kunt laten liggen. Neem ook hier een krachtige beslissing en elimineer deze stuk voor stuk, elke week maak je weer een correctie. Door dit stapsgewijs te doen en niet meteen alles radicaal door te voeren, zal je zichtbaar meer succes boeken. Je zal zien dat je, door je voeding aan te passen, al enorm veel impact kunt maken op je lijf en je vitaliteit. 

MAAR VERGEET DIT NIET

Wij raden je tevens aan om hier direct een aantal basissupplementen bij te nemen, waaronder Omega 3 (visolie) en een Multivitamine (wij werken met de supplementen van Five Diamonds). Onderzoek toont aan dat wij vandaag de dag niet meer alle vitamines en mineralen binnenkrijgen. Daarnaast is ons lichaam ook niet altijd goed in staat om alles wat we wél binnenkrijgen op te nemen in de cellen. Een supplement wat hieraan bijdraagt zorgt ervoor dat je direct meer profijt zal hebben van een gezonder voedingspatroon.

Last but not least wil je beseffen dat een vermoeid lichaam alleen maar meer vermoeid raakt, wanneer het niet in beweging is. Ons lichaam is gemaakt om te lopen en te rennen, niet om uren lang te zitten of te liggen. Hoewel de verleiding extra groot is om op de bank te ploffen als je vermoeid bent, wil je die verleiding juist aan de kant zetten en ervoor kiezen om in beweging te komen. 

“BINNEN EEN MAAND HEBBEN ZIJ AL ZICHTBAAR MEER ENERGIE EN VOELEN ZE ZICH FITTER…”

Veel van onze klanten geven aan dat zij binnen een maand na de start van hun traject al zichtbaar meer energie hebben en zichzelf fitter voelen. Zie het als een auto die je aanduwt, wanneer deze eenmaal gaat rollen wordt het aanduwen steeds makkelijker. Stop je met aanduwen, dan komt de auto tot stilstand en zal het je enorm veel energie kosten om opnieuw te starten. Zorg ervoor dat het trainen in je systeem komt, zodat jij uiteindelijk een fitter en energieker persoonlijk en zakelijk leven kunt leiden. 

Heb jij nu het krachtige besluit genomen om in actie te komen en ontdek je graag wat wij hier voor jou in kunnen betekenen? Lees dan meer over ons I AM programma, waarin we je helpen om in 3 maanden tijd een sterke basis te creëren voor een fit en krachtig leven. Klik hier.

Terug naar overzicht
FAQ | Dit wil jij weten over het I AM programma!

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te geven. Klik op accepteren voor de beste gebruikservaring.