Ondernemen_Is_Topsport

ONDERNEMEN IS EEN DUURSPORT, GEEN SPRINT.

Ondernemen is topsport. Het wordt te pas en te onpas geroepen. Als ondernemer vergelijken we onszelf er graag mee. Maar vergelijk het vooral niet met een sprint. Dit is niet kort aanzetten, even scoren en dan weer achterover leunen. 

Zie ondernemen als een marathon. Ondernemen is consistent uithoudingsvermogen creëren en doen wat nodig is op hele lange termijn. Echter, als we naar de realiteit kijken, zijn er maar weinig ondernemers die hun gedrag en acties hier ook daadwerkelijk op hebben afgestemd, zoals enkele topondernemers die we kennen. 

Richard Branson staat dagelijks om 5:00u op om zijn dag te starten met een fysieke training, zo ook ondernemers als Elon Musk en Tim Cook. Naast hun ijzerharde discipline, is een strak sportregime een van de succesfactoren. 

Je gezondheid en je vitaliteit is het meest belangrijke wat er is in het leven. Dit is wat jou van A naar B brengt, en als het weg is, zal ook jij stil komen te staan. Naast dat je van trainen een stuk krachtiger wordt, beter gefocust bent en vanuit power komt, is er nog een belangrijkere reden om sport in jouw ondernemersroutine in te plannen. 

Training creëert uithoudingsvermogen. Hiermee bedoelen we niet alleen fysiek uithoudingsvermogen, maar mentale hardheid. Door aan je fysiek te werken, door te trainen, echt te trainen, creëer je body, skin the game. Dit is de mentale hardheid die nodig is in het spel van ondernemen. Op de trainingsvloer creëer je discipline om door te gaan op de momenten dat het oncomfortabel wordt, als je buiten adem raakt, als het pijn begint te doen en als het zwaar wordt. 

Je traint jezelf om uit je hoofd te komen terwijl je wat anders aan het doen bent. Te kunnen dealen met omstandigheden of situaties. Dat wat je op de trainingsvloer doet, doe je ook binnen je bedrijf, hoe je iets doet, doe je alles. Wordt het even oncomfortabel, of heb je geen zin; discipline en integriteit trekken je hier dwars doorheen. 

Om als ondernemer naar het volgende level te gaan, is training essentieel. Ben iemand die aan sport doet, breng een passende Inner Stance op het speelveld en neem verantwoordelijkheid voor je eigen gezondheid en vitaliteit. 

Terug naar overzicht
Wij zetten ons in voor de Mentelity Foundation. Jij ook?

Shopping cart

Subtotal
Shipping and discount codes are added at checkout.
Checkout

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te geven. Klik op accepteren voor de beste gebruikservaring.