Fit_Energie

Opstartproblemen? Met deze 3 acties ben je zo weer fit, gezond en vol energie!

De zomervakantie zit erop. De kinderen zijn weer naar school en ook jij mag weer aan het werk. Zo’n vakantie is fijn, er even tussenuit en je aandacht op iets anders, maar het heeft ook een keerzijde. Je bent er twee of drie weken tussenuit geweest, weken waarin je geen of minder aandacht had voor je werk, maar ook niet voor je routine.  

Je bent later naar bed gegaan, hebt uitgeslapen en niet volgens dat gezonde eet- en leefpatroon geleefd wat je normaal doet. En daar moet je nu voor ‘op de blaren zitten’. Je bent minder fit, er zijn een paar pondjes (of kilo’s) bij en je komt moeilijk je bed uit als de wekker gaat. 

Pas deze 3 acties direct toe en ben in no time weer fit, gezond, slank en vol energie.

Stel niet uit, kom nu in actie.

Hoewel de verleiding groot is om het vakantiegevoel nog even vast te houden, zal het je alleen maar tegenwerken als je jouw gezonde eet- en leefpatroon niet direct oppakt bij terugkomst. Hoe langer je wacht met in actie komen, hoe moeilijker het wordt om de kilo’s eraf te krijgen en weer in het goede ritme te komen. Merk je dat je steeds excuses verzint om niet te starten? Vraag jezelf dan eerst eens af waarom je weer gezond wilt gaan leven. Wat doet het met je als je weer lekker in je vel zit en fit bent? Welke motivatie zit hierachter? 

Zorg voor structuur en ritme.

Volwassenen zijn soms net kinderen. Niet alleen in gedrag, maar ook in hun behoeften. Zoals een kind het beste gaat op structuur (regelmaat), geldt dit hetzelfde voor volwassenen. Maak een duidelijke planning voor jezelf, waarin je aangeeft wanneer je naar bed gaat, opstaat, gaat trainen en je voeding (voor)bereid. Plan je boodschappen en laat niets aan het toeval over, want dat is het moment waarop jij zwakker wordt en gevoeliger bent voor prikkels om af te wijken van je routine. 

Ben integer op je afspraken.

Zodra je met de eerste en tweede actie bent gestart, is het noodzaak dat je niet stopt. Toch zien we vaak dat mensen hun eigen afspraken niet nakomen en meegaan in de heel goed klinkende redenen en excuses. Zonde! Want elke keer als je jouw eigen belofte verbreekt, word je steeds iets zwakker en is het lastiger om de bal weer op te pakken. Zorg ervoor dat je kunt vertrouwen op jezelf. Start met maximaal 3 afspraken die je met jezelf maakt. Ben je in staat om deze acties consequent uit te voeren, pak dan de volgende acties enz. Je zal zien dat het je kracht en vrijheid geeft, naast dat fitte en energieke lichaam wat je ervoor krijgt!

PS. Merk je dat je wel wat hulp kunt gebruiken bij een van deze acties (of allemaal wellicht…)?


Wacht dan niet langer en schakel direct hulp in door een vrijblijvende afspraak in te plannen met een van onze coaches bij jou in de buurt. 

Terug naar overzicht
FAQ | Dit wil jij weten over het I AM programma!

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te geven. Klik op accepteren voor de beste gebruikservaring.