Week van de Stress

Van 12 t/m 15 november is het week van de stress. Volgens onderzoek werkt in Nederland 1 op de 5 mensen niet, als gevolg van stress en een burn-out. Een serieus probleem dus. Een week van de stress is natuurlijk belachelijk. Wij zijn hier het hele jaar mee bezig. Niet met stress, maar met onze 4B methode hebben wij als doel mensen de juiste balans te laten vinden in hun leven.

 Eerst even een aantal harde feiten op een rij:

  • Burn-out kost de samenleving 20 miljard euro per jaar
  • Één op de vijf mensen werkt niet als gevolg van stress.
  • Hondderduizenden mensen die wel werken, worden gekweld door stress klachten
  • Stress raakt iedereen, maar een stijgende lijn is te zien in aantal jonge mensen.
  • Werkdruk wordt aangemoedigd in Nederland
  • Kosten van ziekteverzuim: € 2.950 per jaar per werknemer
  • Kosten van een burn-out: € 60.500 per jaar per werknemer

Meer over dit onderwerp kun je vinden in het onderzoek van Marlies de Vries van Nyenrode. Lees het hier. Daarnaast is er ook een interessant artikel van Erik Matser, neuropsycholoog, geschreven over dit onderwerp. Lees het hier.

Een zieke medewerker kost een kapitaal

Een zieke medewerker kost je bedrijf geld.  Nu weet je de kosten… maar wat zou een gezonde en energieke werknemer je kunnen opleveren?

Wij hebben het uitgerekend.

 

Conclusie: 

Hoge werkdruk, stress, burn-out. Het valt allemaal te voorkomen. Bovendien zie je dat het geld bespaart als je hier op tijd bij bent. Toch vinden veel werkgevers het lastig om hun personeel aan te spreken als ze het laten liggen op hun gezondheid. Het lijkt alsof er nog steeds een soort taboe rust op het aanspreken van iemand met overgewicht of gezondheidsproblemen vanwege een gebrek aan verantwoordelijkheid. Maar heb je wel eens nagedacht over de consequenties voor jouw werknemer én voor jou als werkgever als je hier niets mee doet? Het resultaat als je het wel doet is een effectievere en efficiëntere werkhouding. Een groter verantwoordelijkheidsgevoel en bewuster van keuzes en consequenties. Ze hebben leiderschap gecreëerd over hun eigen leven en lichaam. En, als ze in staat zijn om dit te managen, kunnen ze nog veel meer.

 

Terug naar overzicht

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te geven. Klik op accepteren voor de beste gebruikservaring.