Zó zet je jouw droom om in een project.

De wereld is vol met mensen die dromen van het bereiken van bepaalde dingen in hun leven. Ze praten erover, fantaseren en hopen dat de droom ooit uit zal komen. Maar vol verlangen naar je leven kijken en niets doen om die droom te verwezenlijken, levert je ook niets op, behalve een hoop frustratie. Dus, laten wij je uit de droom helpen en ‘m omzetten naar een helder project.

 

Wist je dat burn-outs ontstaan wanneer je vanuit een droomhouding steeds opnieuw dezelfde problemen probeert op te lossen, en uitdagingen probeert aan te gaan? Omdat je steeds handelt vanuit dezelfde houding (Inner Stance), wat zorgt voor steeds hetzelfde ineffectieve gedrag en dezelfde acties, krijg je ook steeds hetzelfde ongewenste resultaat. Ben jij onderhand moe van elke keer weer opnieuw iets doen, hopend op bepaald resultaat wat vervolgens nooit komt? Weet dan dat je in de droomwereld zit en het tijd is om hieruit te komen.

 

Hoe ziet jouw toekomst eruit?

Het mooie van je droom omzetten in een project is dat je van een echt project nooit moe wordt. Integendeel, het zal je juist energie gaan geven! Stel jezelf nu eerst eens de vraag: “Wat gebeurt er als er niets verandert? Hoe ziet jouw toekomst er dan uit?” Die toekomst kan gewenst of ongewenst zijn. Je kunt de weg naar een ongewenste toekomst doorbreken door je bewust te worden vanuit welke houdingen (je Inner Stances) je leeft. En zodra je je daarvan bewust bent, heb je een keuze. Je kunt ervoor kiezen om een bepaalde ineffectieve, zwakke houding te laten vallen en te gaan handelen vanuit een productieve houding.

 

Kies voor wat juist is.

Stel je voor dat je graag fitter en slanker wilt worden. Nu je jezelf bovenstaande vragen hebt gesteld, zie je dat jouw ineffectieve houding is dat je geen ‘nee’ zegt tegen anderen maar ook niet tegen jezelf, omdat je bang bent bepaalde dingen te missen. Het gevolg hiervan is, dat je dingen eet en drinkt die niet bijdragen aan een fitter en slanker lichaam. Nu je dit ziet, heb je de keus om hiermee af te rekenen. De productieve houding die je hiervoor in de plaats wilt gaan zetten, is dat je altijd kiest voor wat juist is in plaats van dat je kiest voor wat goed voelt op dat moment. ‘Nee’ zeggen tegen zaken die je afremmen, is hierbij een logisch gevolg.

 

Maak het niet te ingewikkeld.

We denken vaak dat in actie komen iets ingewikkelds is. Dat je eerst X,Y en Z moet hebben om te kunnen starten, of dat je eerst het een en ander uitgezocht moet hebben. Laat jezelf niet misleiden door dit soort afzwakkende gedachtes. Het is vaak simpeler dan je denkt, het zijn slechts jouw gedachtes die het ingewikkeld maken. Begin bij het begin en schrijf concreet op wat je doel is. Wanneer wil je dit gerealiseerd hebben en wat is ervoor nodig? Schrijf de benodigde informatie op en zet je acties uiteen. Dit kan op één a4-tje en is binnen 15 minuten te realiseren.

 

Actie!

Vanuit hier is het codewoord ‘actie’. Laat je niet afleiden door gedachtes, onzekerheid of andere ideeën maar blijf gefocust op dat wat je hebt opgeschreven te gaan doen. Bewustwording en vervolgens krachtig kiezen is allesbepalend voor het resultaat in jouw leven. Wordt jouw leven juist een voorbeeld of eerder een waarschuwing voor anderen? Jij kiest.

 

Bron: Boek ‘Straight-Line Leadership’ | Dusan Djukich
Foto: George Pagan | Unsplash 

 

Terug naar overzicht
Wij zetten ons in voor de Mentelity Foundation. Jij ook?

Shopping cart

Subtotal
Shipping and discount codes are added at checkout.
Checkout

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te geven. Klik op accepteren voor de beste gebruikservaring.